مکانیک ها و تکنیسین های خودرو با چه خطراتی مواجه هستند؟
کار هایی که توسط مکانیک ها و تکنیسین های خودرو در زمینه تعمیرات انجام می شود خطرات ایمنی بسیاری را به همراه دارد. هر کارفرما وظیفه دارد که از سلامت و ایمنی کارکنان خود محافظت کند. اداره ایمنی و بهداشت حرفه ای دستورالعمل ها و مقرراتی را برای جلوگیری از آسیب های محل کار در هر صنعتی ارائه می دهد. با این حال ارائه آموزش ایمنی و اطمینان از رعایت مقررات ایمنی به عهده کار فرما است .در ادامه به بررسی تعدادی از خطرات تکنسین های خودرو می پردازیم.
- خطرات لغزش و سقوط :
مکانیک خودرو شغلی حیاتی است زیرا روش های تعمیر و نگهداری مواد لغزنده مانند روغن ها و مایع گریس می تواند باعث ایجاد محیطی لغزنده و خطرناک در کف گاراژ شود..
تمیز نکردن سریع این نقاط نه تنها می تواند باعث آسیب های ناشی از سقوط شود بلکه استنشاق بخارات شیمیایی می تواند منجر به تحریک تنفسی شود به این ترتیب می توان با کنار گذاشتن این مایع های لغزنده از سقوط و صدمه به سیستم تنفسی جلوگیری کرد. برای جلوگیری از لیز خوردن و محافظت از پاها میتوان از چکمه یا کفش های ایمنی استفاده کرد.
- تجهیزات حفاظت فردی :
استفاده دستکش برای محافظت در برابر سوختگی حرارتی، سوختگی و تحریکات شیمیایی، بریدگی توسط اجسام تیز و سایر خطرات توصیه می شود. استفاده از عینک برای محافظت بیشتر چشم ها ضروری است زیرا ممکن است بدون عینک ایمنی محکم در معرض مواد شیمیایی خطرناک و زباله های ناشی از سنگ زنی، جوشکاری و مواد دیگر می شود ، قرار میگیرند .
- خطرات الکتریکی :
خطرات برق گرفتگی و شوک الکتریکی همیشه از عوامل خطر در کارگاه های خودرو هستند. اجزای الکتریکی وسیله نقلیه، ابزار های برقی و حتی باتری خودرو ها خطرات الکتریکی به همراه دارند. علاوه بر این، قبل از تعمیر و یا تمیز کردن تجهیزات، باید مطمئن شوید که منبع تغذیه قطع شده است.
- خطرات شیمیایی :
در استفاده از مواد شیمیایی دقت کنید. هرگز در کارگاه ها غذا نخورید، زیرا حلال ها، مایعات خودرو، رنگ ها و مواد شیمیایی خودرو می توانند غذا را آلوده کنند. تماس با پوست و استنشاق برخی از مواد شیمیایی نیز می تواند خطرناک باشد. اطمینان از اینکه همه مواد شیمیایی به وضوح برچسب گذاری شده اند و درج اطلاعات مربوطه در برگه های اطلاعات کنترل بسیار مهم است.
- خطرات بلند کردن اجسام سنگین :
بلند کردن اجسام سنگین بسیار نکته حیاتی است و به یاد داشته باشید پیشگیری بهتر از درمان است. همیشه هنگام بلند کردن اجسام از روی سطح ارگونومی را رعایت کنید. در مورد تکنیک های صحیح بلند کردن اجسام که می تواند از آسیب دیدگی کمر جلوگیری کند اطلاع داشته باشید و سعی کنید در کار از آن ها بهره ببرید. خطر دیگر عملکرد بالابر های وسایل نقلیه است که در صورت عدم استفاده ایمن می تواند باعث صدمات جدی تری شود. روش کار و عملکرد بالابرهای وسیله نقلیه را به مرور چک کنید و در صورت بروز مشکل سریعا به مامور ایمنی بخش اطلاع دهید.
گردآورنده: مهدی ندرلی-دانشجوی ایمنی کار و حفاظت فنی
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ایمنی در کارگاه های کابینت سازی
برخی از خطرات بهداشت و ایمنی در سالن های آرایشگری
راهنمای پیشگیری و کنترل کروناویروس در مراکز برگزارکننده آزمون
بسته شهروندی پایش و ایمن سازی در برابر بیماری کرونا
بازتوانی معنوی پس از بلایا
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
جالب و مفید بود .بیزحمت در رابطه با خطرات حسابداران هم مقاله تهیه کنید
باتشکر از توجه شما. بله حتما در دستور کار قرار می گیرد.