برخی از خطرات بهداشت و ایمنی در سالن های آرایشگری
آرایشگران در کار های روز مره از انواع حلال های شیمیایی استفاده می کنند . محلول های رنگآمیزی مو -محلول های موج دائمی مو-کرم های صاف کننده مو و….همگی در صورت استنشاق یا بلعیدن میتوانند خطرناک باشند .این محصولات اگر پس از برخورد با پوست شسته نشوند باعث سوختگی شیمیایی میشوند.در این راستا می توان از دستکش های محافظ مناسب جهت حفاظت دست ها استفاده کرد
چشم ها نیز در معرض خطر پاشش مواد شیمیایی هستند .به این ترتیب ارایشگران باید در محیط کاری خود از وسایل حفاظت فردی مناسب مانند عینک یا محافظ چشم استفاده کنند تا مواجهه چشم ها با این عوامل زیان آور را به حداقل برسانند.
در آرایشگاه های زنانه ای که خدمات زیبایی ناخن را ارائه می دهند مقدار زیادی ذرات معلق درهوا وجود دارد که ممکن است در بلند مدت به سیستم تنفسی انسان آسیب برسانند لذا وجود یک سیستم تهویه مناسب بصورت موضعی یا عمومی در این مکان ها ضروری است.
استفاده نادرست و نا ایمن از ابزار های تیز و برنده مخصوصا قیچی ها توسط آرایشگر ها می تواند باعث آسیب های جدی مانند قطع یا جراحت قسمتی از پوست مشتری شود. بنابراین جهت پیش گیری از این حوادث لازم است از نیروهای ماهر و متخصص استفاده کرد.
جراحت پوست مشتری و تماس با خون او نیز آرایشگر را در معرض خطر و ابتلا به سایر بیماری ها قرار می دهد در این مورد نیز آرایشگر باید از دستکش مناسب حین کار استفاده کند.
در آرایشگاه ها استفاده از وسایل برقی مانند سشوار، اتوی صاف کننده و اتوی فر مو بسیار رایج است .که رعایت اصول ایمنی را بیش از پیش به ما یادآوری می کند.
در صورت استفاده نادرست از سشوار، اتوی صاف کننده و اتوی فر مو می توانند باعث سوختگی شیمیایی شوند.
کف سالن های آرایشگری میتواند خطرات مختلفی داشته باشد. موهای ریخته شده کف زمین باعث لغزندگی فرد شوند استفاده از کفش با کف لاستیکی میتواند به کاهش این گونه خطرات کمک کند.
ایستادن روی پاها در تمام روز روی کل بدن تاثیر می گذارد، اما مهمترین نقاط درد کمر و پاها هستند . آرایشگران در تمام روز از دستان خود استفاده می کنند و آسیب در اثر فشار های وارد بر دستان و بازوهای آرایشگران یکی دیگر از خطرات بالقوه محسوب می شود. استفاده از اصول ارگونومی برای وضعیت بدن حین انجام کار، اختصاص دادن زمان های کوتاه استراحت بین شیفت کاری میتواند به کاهش احساس ناراحتی کمک کند و از ایجاد آسیب و مشکلات فیزیکی در بلند مدت جلوگیری کند.
گردآورنده: مهدی ندرلی-دانشجوی ایمنی کار و حفاظت فنی
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مکانیک ها و تکنیسین های خودرو با چه خطراتی مواجه هستند؟
ایمنی در کارگاه های کابینت سازی
راهنمای پیشگیری و کنترل کروناویروس در مراکز برگزارکننده آزمون
بسته شهروندی پایش و ایمن سازی در برابر بیماری کرونا
بازتوانی معنوی پس از بلایا
11 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی و پرمحتوا
تشکر🙏
سلام ممنون از توجهتان
بسیار عالی بود..مطالب مفیدی بود👏👏
سپاس
عالی و مفید
باتشکر از توجهتان
مختصر و مفید
محتوا مفید و عالی بود
ممنون
بسیار مطالب اموزنده و کاربردی بود
کمال تشکر را از نویسنده مطلب دارم
ممنون از توجه شما دوست عزیز